torsdag 4 november 2010

ShaneDawsonTV

Sådär, nu börjar jag med första kanalbeskrivningen.

Historia
ShaneDawsonTV startades den 10 mars 2008. I början gjorde Shane Dawson (alltså killen bakom kanalen) videos lite då han kände för det. Hans genombrott kom då genom hans "PHONE SEX" video. Efter ett gjorde han dock en video på jobbet, vilket ledde till att han och många i hans närhet/familj (som jobbade på samma jobb) fick sparken. Detta ledde till han kom in i en djup depression. Det vår då Shane bestämde sig för att satsa på Youtube. Han började göra videos en gång i veckan (varje lördag - sen eftermiddag/kväll för oss som bor i Sverige, för han är det på morgonen). Han har fortsatt med det sedan dess, och hans framgång och växt för varje vecka som gått. Shane bor i USA och har två katter (Snoop och Muffins) och tre hundar (Miley, Charlie och Chocolate) för tillfället. Han brukar ofta använda dem i sina videos. Hans mest populära video är "FRED IS DEAD". Shane växte upp utan sin pappa, vilket han tar upp i videon "HAPPY FATHER(LESS) DAY!" där en del känslor kommer fram i slutet.

Videos
Han gör som sagt videos varje lördag kväll/sen eftermiddag, dock med vissa undantag (ibland har han inte hunnit med). I hans videos förekommer mycket sexskämt. En annan sak som är speciellt med han är att han försöker hela tiden ha med ett seriöst budskap i sina videos, fast han får fram dem på ett humoristiskt sätt.

I många videos är han helt själv. Därför har han många olika karaktärer:
Shenaynay (osäker på stavning) - gettotjejen.
Ned - nörd.
S-Deezy - gangsterkillen
Shane Dawson - är helt enkelt när han spelar sig själv, typ. Den lugnaste karaktären.
Mom - har inget direkt namn utan är helt enkelt Shanes mamma (notera karaktären Shanes mamma, inte hans riktiga mamma.)
Aunt Hilda - Fastern till karaktären Shane som är väldigt vild av sig.
Paris Hilton - Shane Dawsons parodi på Paris Hilton helt enkelt.

Mina åsikter
Jag tycker att Shane Dawson gör fantastiskt roliga videos och jag brukar oftast kolla på hans videos precis när de kommer ut. Har blivit lite som helgens höjdpunkt. På senare tid har videosen väldigt proffsiga, vilket gör det hela ännu roligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar